Home Sfeer Workshops Kerst workshops Workshop Info Cursisten Werk Mozaïeken Andere Activiteiten Contact
ursisten Werk.
Meer informatie over workshops vind je hier


Gipsbuik van Johna
Met veel geduld en precisie werkte Johna haar gipsbuik om tot een plaatje dat een ereplekje kreeg in de kinderkamer! Complimenten hoor!

Foto's van deze workshop

Aan de schoonmaak!!!
Dit vrolijke schilderij werd door Irene Toussaint gemaakt, zoals altijd fantastisch geworden. Wat zal degene die dit kreeg blij zijn!

Foto's van deze workshop

Claudia
Claudia komt zeer regelmatig met haar schoonzus en maakt prachtige werkstukken! Hier een kleine impressie

Foto's van deze workshop

Asterix
Carla Poot schilderde dit schilderij voor haar broers verjaardag. Prachtig gedaan! Wat een geduld!

Foto's van deze workshop

Ineke de Wit
Ineke de Wit komt dit jaar al 25 jaar bij Ateljeemol en is een lieve vriendin geworden!
Zij helpt me vaak bij grote workshops en werkt nog wel eens wat mozaiekwerk voor me uit! Dankjewel daarvoor Ien!
Zij maakt echt de prachtigste werkstukken en dit schaapje was er eentje van!

Foto's van deze workshop

Irene Toussaint
Ook Irene is een vriendin van Wilma en Hermien en zij had echt nog nooit geschilderd, maar bleek een echt talentje! Als eerste werkstuk maakte zij dit schilderij!

Foto's van deze workshop

Elma den Boer
Elma is een echte creativeling die al met heel veel materialen uit de voeten kan, dit keer wilde zij met texture paste werken en maakte dit schildersdoek met schaap

Foto's van deze workshop

helena
Helena is iedere keer weer verbaasd over de creativiteit die zij toch echt bezit! Verschillende technieken probeert zij, en het lukt haar steeds weer. Hier zijn 2 dienblaadjes te zien die zij maakt voor een familielid!

Foto's van deze workshop

Hermien van der Stap
Hermien is een vriendin van Wilma en van mij van vroeger. Zij kwamen samen om te schilderen, en maken nu het ene na het andere schilderij! En...wat zijn die avonden toch gezellig dan!

Foto's van deze workshop

Wilma Lander
Wilma is met een schilderij gestart en kreeg het "schilder-virus" te pakken! Ze maakte als eerste dit schilderij met de zingende dames!

Foto's van deze workshop

Wilma Kadim
Wilma komt heel regelmatig en heeft al zoveel werkstukken gemaakt! Deze twee gemozaiekte wandlampjes waren weer erg leuk!

Foto's van deze workshop

Wil
Wil komt al jaren met een groepje vriendinnen knutselen bij Ateljeemol! Het kost altijd wat moeite om wat uit te zoeken, maar dan duiken we altijd even de voorraadschuur in en dit keer kwamen we met deze mdf-kerstballenset terug. "gewoon" met servetten gedecoreerd, wat leuke strikjes, hartjes erop, en kijk eens wat een geweldig resultaat!!

Foto's van deze workshop

Katinka
Katinka de Blij was al eerder geweest, maar kwam dit keer met haar schoonzusje Mandy. Zij wilde het schilderij maken met het jasje dat is "geboetseerd" met keukenrolpapier en behangerslijm. Na het drogen heeft ze het gedecoreerd met servetten, verdunde verf en slablonen. Erg leuk geworden en vast super aan je muur!

Foto's van deze workshop

Mandy
Mandy kwam voor de eerste keer, samen met haar schoonzusje Katinka de Blij, en ze wilde een dikke dame op de wc schilderen. Ze had al wat voorbeeldjes meegenomen en dit is het uiteindelijk geworden! Wat een lol zullen ze bij jou hebben op de wc!! Hij is super geworden!

Foto's van deze workshop

De Bakkertjes!!
Nel Bakker is al 84 jaar en kwam jaren geleden al bij mijn atelier om te boetseren met Fimoklei. Heel onverwacht stapte ze bij mij binnen met haar dochter, schoondochter en haar kleindochter, wat een leuke verrassing! Ze maakten deze vier struisvogelkoppen, een heerlijke kliederworkshop met een fantastisch resultaat!

Foto's van deze workshop

Annika
Annika is een collega van de bieb en is ongelooflijk creatief! Zij boetseerde deze engeltjes zo uit haar blote hoofd, echt heel erg knap hoor, prachtig geworden!

Foto's van deze workshop

Werkstuk Ineke
Ineke de Wit staat al eerder op deze pagina maar met dit werkstuk wilde ik haar een extra plekje geven. Ik worstel en kom boven...is de naam van dit werkstuk....dat heeft zij ook echt gedaan. Sterke vrouwen kunnen dat, he Ineke!! Prachtige uitwerking dat een ereplekje heeft in jouw huis!

Foto's van deze workshop

Kleinzoon Willy
De kleinzoon van Willy Braskamp mocht een avondje mee op de (groot)ouder/kind workshopavond. Hij wilde mozaïeken en maakte deze prachtige gekko! Hij verdient echt een plaatsje op deze eregalerij!

Foto's van deze workshop

willy Braskamp
Willy kwam met het verzoek van de cli�ntenraad van Huize Stefanna om een mooie gedenkplaat te maken voor het huis i.v.m. het 60-jarig bestaan ervan. Samen zijn we aan de gang gegaan en dit is het prachtige resultaat! Het werd officieel onthuld en hangt nu op een mooie plek zodat iedereen het kan bewonderen!

Foto's van deze workshop

Melinda
Ook Melinda maakte deze vlinderspiegel samen met haar dochter. Het is een prachtig werkstuk geworden en redelijk uniek ook, hij is uit de collectie en niet meer te verkrijgen, jammer want het is echt een prachtige blikvanger! Mooi gemaakt hoor dames!

Foto's van deze workshop

liliane
Liliane komt altijd samen met haar vriendin Melinda, en dit keer kwamen de dochtertjes mee! Liliane maakte met haar dochter deze prachtige vlinder in mooie roze tinten.

Foto's van deze workshop

tamara de bel
Tamara is een collega van mij van de bieb en zij is altijd heerlijk enthousiast! Ze maakte al eerder mooie werkstukken en dit keer koos zij voor een vogelhuisje, uiteraard met haar geheel eigen inbreng!! Heerlijk als je zoveel fantasie hebt!

Foto's van deze workshop

Elly
Elly is de eigenaresse van het leuke winkeltje Blizz aan de Beestenmarkt en zij kwam voor de eerste keer om iets te mozaieken met haar dochter Tamara mee. Zij maakte meteen al deze prachtige schaal met bloem! Zo zie je, dit kan al echt op een eerste avond! prachtig is íe!!

Foto's van deze workshop

Diane
Diane kwam met Tamara en Elly mee, wilde een schaal mozaieken en maakte er meteen maar een schaal met een boedda van, welja...op je eerste les mozaieken! Complimenten hoor Diane!

Foto's van deze workshop

Ria
Ria maakte de dikke dame in mozaiek! Geweldig geworden hoor! Wat een geduld heeft zij! Werkt heel rustig door aan haar werkstukken!

Foto's van deze workshop

Joke Baan
Joke is een enthousiaste cursist die graag allerlei technieken uitprobeert! Deze lekkere kledder workshop met keukenrolpapier en behangerslijm vond ze geweldig en ook het resultaat mag er zijn!

Foto's van deze workshop

Lydia ter Beek
Lydia mozaiekt heel graag en maakte al meerdere gekko's. Een exemplaar maakte ze voor haar vriendin in het buitenland. Die hangt daar dus te pronken op de camping!
Zo kwam ze ook een keer met een krijtbord in de vorm van een kat...die wilde ze beschilderen en zie hier ook het resultaat!!

Foto's van deze workshop

Els Steenwijk
Els is een pietje precies en gaat voor 100%!!
Ze maakt de prachtigste werkstukken en deze kist met rozen van keukenrolpapier is zo onwijs mooi geworden, daar mag je met recht trots op zijn Els!!

Foto's van deze workshop

Nel
Nel heeft deze prachtige MDF vaas gemaakt, het was een hele onderneming, maar het was de moeite waard toch!! Complimenten hoor!

Foto's van deze workshop

Alida
Alida komt al jaren met haar vaste vriendinnengroepje. Ze heeft altijd een eigen inbreng en is erg creatief. Ze maakt het liefste cadeautjes voor anderen, zoals ook deze gemozaiekte klomp voor een vriendin in het buitenland!

Foto's van deze workshop

Marina
Marina maakte deze klok met print van koeien van Wiebe van der Zee. Omdat de print ietsje te klein was heeft ze zelf stukken bijgeschilderd, prachtig gedaan!

Foto's van deze workshop

Willy Braskamp
Willy maakte laatst dit bankje en we waren er allemaal helemaal weg van! Er passen evt. nog 2 mandjes tussen. Heerlijk in je hal en lekker functioneel want bij een tekort aan stoelen kunnen er wel 2 volwassenen op zitten!

Foto's van deze workshop

Carine en Marloes
Moeder en dochter kwamen via Nicky bij mij terecht en maakten hun eerste mozaiek. Prachtig geworden en leuk al meteen zo�n eigen inbreng!

Foto's van deze workshop

Els Steenweg
Els Steenweg komt altijd samen met haar vriendinnen Joke en Ria en ze maken altijd prachtige dingen. Het dienblad en de tissuedoos zijn hier een paar voorbeelden van. De laatste foto geeft nog een tissuedoos te zien, die was van haar vriendin Ria

Foto's van deze workshop

Gipsbuik Joyce
Joyce kwam haar afdruk maken en wilde die ook nog voor haar bevalling mozaieken. Nou...het is haar gelukt hoor! Hij is echt supermooi geworden Joyce! Enne....de dochter die uit die buik kwam kruipen heet Noa!

Foto's van deze workshop

Joke
Joke komt samen met 2 vriendinnen elke maand wel een avondje langs. Zij wil graag nieuwe technieken leren en is dus op het juiste adres! Ze komt altijd met eigen inspirerende ideeen en kijk maar naar de foto's, dan zie je wat ik bedoel!

Foto's van deze workshop

Gipsbuik Yf
Het was een enorme verrassing voor Yf om een babyshower te krijgen, de week ervoor was ze al verrast met haar gipsafdruk en dat vond ze al zo super! Op zaterdagmiddag erna kwamen al haar liefste personen om gezamenlijk haar gipsafdruk te mozaieken. Om dat je niet met 12 personen tegelijk aan 1 buik kunt werken, vermaakte Nicky ondertussen de anderen met het mozaieken van een hartje. Het was, ook voor Nicky en mijzelf, een heel bijzondere middag. De zoon Gijs is inmiddels geboren!

Foto's van deze workshop

Sandra
Sandra Breemer komt al 22 jaar bij het atelier en heeft alle technieken in de vingers! Tegenwoordig timmert ze zelf aan de weg met prachtige kettingen en verzorgt wel eens een sieradenworkshop in het atelier. Ze helpt mij met het bedenken van workshops, bij het open huis regelt ze altijd de inschrijvingen, kortom....mijn rechterhand en heerlijke lieve vriendin! Ze is gek op ganzen en dat is te zien
Zij maakte onderstaande prachtige werkstukken gedurende de afgelopen 22 jaar en natuurlijk nog veel meer...maar daarvoor hebben we geen ruimte jammergenoeg!!

Foto's van deze workshop

jose en zus
Jose en haar zus hebben deze prachtige tuinpanelen met halve bloempotjes gemaakt.

Foto's van deze workshop

Annita
Annita kreeg van haar zus een cadeaubon voor een workshop bij mij. Ze maakte dit prachtige tafeltje met haan erop; echt ook voor de allereerste keer mozaieken en dan met zo iets thuiskomen....geweldig hoor! Natuurlijk niet in een avondje klaar...met wat geduld en doorzettingsvermogen gemaakt!

Foto's van deze workshop

Claudia
Claudia is ook met de zusjes Rebecca en Pricilla meegekomen; zij bakt de prachtigste verjaardagstaarten! Dat ze ook handig is met andere materialen is wel te zien bij deze foto's! De spiegel was haar eerste werkstuk, echt onwijs goed hoor! De klok is op kleur gemaakt bij haar inrichting, superleuk!

Foto's van deze workshop

Joke
Joke komt al heel wat jaartjes bij mij over de vloer en heeft al heel veel verschillende technieken geleerd! Dit paneeltje met huisnummer is zo ontzettend mooi geworden, complimenten hoor!

Foto's van deze workshop

Jolanda
Jolanda is de collega van Lia (hieronder) en samen werken zij als acitiviteitenbegeleidersters bij ouderen. Deze schaal is heel erg mooi geworden. Ik hoop dat jullie ouderen hier net zo blij van worden als jullie zelf! Succes ermee!!

Foto's van deze workshop

Lia
Lia is met collega Jolanda werkzaam als activiteitenbegeleidster en kwam het mozaieken leren om hun ouderen daarmee te vermaken! Deze schaal is een heerlijk werkstuk, niet te groot en je leert er alle technieken mee! Heel mooi geworden hoor!

Foto's van deze workshop

Monique
Mo is door Rebecca en Priscilla overgehaald om ook te komen mozieken in het ateljeemol...nou dat hebben we geweten, haha, we lachen heel wat af op zo'n avond!!

Deze spiegel was haar eerste werkstuk, en zeg nou zelf...is het geen plaatje!!!
Het vogelhuis was een later project, schitterend gedaan met die roos op het dakje! Ze zou nog een foto sturen van haar tafel met rozen, helaas is die nog steeds niet binnen, hihi!!

Foto's van deze workshop

Riet
Riet kwam met dochter Monique en schoondochter Sylvia voor de eerste keer mozaieken en maakte deze prachtige zon! Een hele knappe prestatie voor een eerste werkstuk!!

Foto's van deze workshop

Sylvia
Sylvia is mijn lieve buurvrouw; zij is grafisch ontwerper en maakte o.a. mijn visitekaartjes en doet de vormgeving van mijn brochures en flyers! Zij is zeer regelmatig in mijn atelier te vinden en heeft de leukste ideetjes die we dan lekker samen uitwerken; ze werkt het liefst met penseeltje nr. 00001 (met drie haartjes, haha). Voor haar dochters kamer ontwierp ze zelf dit leuke prikbordje.

Foto's van deze workshop

Rebecca
Rebecca en haar zus Priscilla zijn enthousiaste meiden en kunnen prachtig mozaieken! Rebecca maakt o.a. deze mooie vaas in allerlei glas in wit-tinten, supermooi!
Ook het sleutelkastje is prachtig geworden; het in PIP-stijl uitgewerkte kastje zou ook wel eens van haar zus Priscilla kunnen zijn.....ik haal ze nl. altijd door elkaar...die twee meiden, haha!!

Foto's van deze workshop

Christine
Christine is helaas verhuisd naar Duitsland, maar daarvoor was ze een regelmatige gast in het atelier. Super-creatief en vol energie!
Dit vierluik maakte ze naar eigen inzicht.

Foto's van deze workshop

Priscilla's trots!
Priscilla en haar zus Rebecca komen zeer regelmatig en mozaieken is toch wel hun lust en hun leven! Priscilla's eerste werk was dit drieluik in paars/rose tinten, echt een pronkstuk en ja...dan ben je besmet met het mozaiek-virus, haha!!

Foto's van deze workshop

Wilma Kadim's werkstukken
Wilma is een regelmatige bezoekster van het atelier en heeft bijna alle technieken wel uitgeprobeerd! Haar voorkeur ligt bij werken met Powertex/Pretex en jaja...mozaieken! Maar ook staan er schitterende porseleinverfwerkstukken op haar fotogallerij!

Foto's van deze workshop

anouska
Anouska werkt al heel lang thuis aan haar mozaiekwerkstukken en maakt echt de prachtigste dingen. Haar dienblad met pinguins, de schaal met de rozen, de Lion King uitwerking, de tafel, alles getuigd van vakmanschap!!

Foto's van deze workshop

Mieke
Mieke schilderde voor het eerst op porselein en kon niet meer stoppen! Zij maakte dit schitterende servies in no-time!

Foto's van deze workshop

karin
Karin heeft al heel veel prachtige werkstukken gemaakt, en het leuke is dat zij ook thuis met haar geleerde technieken aan de slag gaat!

De dikke dame is prachtig gemozaiekt; eerst wordt er een basis geboetseerd en na het drogen ga je hem mozaieken.

Het schilderij met haar hond Pepper was zo goed gelukt, dat we ze samen op de foto hebben gezet!

Foto's van deze workshop

edith's corner
Mijn lieve bieb-collega Edith maakte deze prachtige kist. Het patroon is zelf ontworpen en geknipt. Het was haar eerste werkstuk! Je wordt er helemaal vrolijk van als je er naar kijkt!

Foto's van deze workshop

Helma's werken
Het secuur geschilderde tafelblad met de aarde erop voor de kamer van Helma's zoon is een waar kunstwerk geworden! Wekenlang heeft ze er aan gewerkt en elk detail is aanwezig!!

Ook het bord met porseleinverf met de dierenriem bewijst van klasse en veel geduld!

Foto's van deze workshop

Elise
Prachtige mozaiekuitwerking op een waxinelichthouder van Elise. Het drieluik is een mooie blikvanger in haar huis. De vetplantjeshouder voor de tuintafel zal vast ook jaloerse blikken krijgen!

Foto's van deze workshop

Vloermotief Doesja
Doesja wilde haar ouderwetse kacheltje op een gemozaiekt vloertje hebben....en ja hoor, kijk eens hoe prachtig het is geworden!

Foto's van deze workshop

Mozaiekwerk van Ineke de Wit
Ineke de Wit komt al bijna 20 jaar bij Ateljeemol en is de laatste jaren verslingerd aan mozaieken. Ze heeft alle technieken al eens uitgeprobeerd; begonnen met Fimokleien, daarna overgestapt op het textielverven en later aangesloten bij de overige workshops.

Haar laatste project was een stamboom met daarin verwerkt de foto's van haar gezin, een schitterend werkstuk!

Foto's van deze workshop