Home Sfeer Workshops Kerst workshops Workshop Info Cursisten Werk Mozaïeken Gipsbuik Andere Activiteiten Contact
orkshops die altijd leuk blijven.
Meer informatie over de workshops vind je hier


Grillige Druiventak op steigerhout
Steigerhouten plank met een grillige druiventak die we opmaken met 2 bloemstukjes met diverse voorjaarsbloemen en ingepakte bolletjes. Uiteraard zijn er veertjes, eitjes, vogeltjes en een nestje! De basis goed bewaren, want daar kan je ook een prachtig herfststuk en kerststuk van maken!

Kosten: €12,50 lesgeld, materiaalkosten €22,50

Foto's van deze workshop

Voorjaars-etagere
Wit-porseleinen bloemenetagere, opgemaakt met allerlei voorjaarsbloemen, eitjes, veertjes en bolletjes. Met wat lila lisianthus en bloesem takjes ruik je het voorjaar! De etagere hou je natuurlijk mooi over aan deze workshop!

Lesgeld €12,50, materiaalkosten €17,50 inclusief etagere!

Foto's van deze workshop

Dikke dames schilderen
De vraag naar schilderijen met dikke dames is nog steeds groot. Kijk hier naar een impressie van de mogelijkheden!

Je bent er wel een aantal avonden mee aan het werk hoor, maar dan heb je ook wat!

Lesgeld: € 12,50

Materiaalkosten: varierend per grootte, vanaf € 17,50 tot € 25,-

Foto's van deze workshop

Tissuedoos
Een handige tissuedoos om al die lelijke kartonnen dozen in te verstoppen! Je kunt hem mozaieken maar natuurlijk ook op deze manier decoreren! Dank aan Alida Hazelhorst!


Lesgeld: € 12,50


Materiaalkosten: zoals op de foto: € 12,50

Foto's van deze workshop

Olielampjes
Verschillende soorten en maten olielampjes zijn er te koop, dit zijn wat voorbeelden. Staat natuurlijk fantastisch op je tuintafel tijdens een zwoele zomeravond!

Lesgeld: &euro 12,50

Materiaalkosten: varierend in prijs vanaf € 12,50

Foto's van deze workshop

Mozaieklamp
deze leuke lamp is er eentje uit de nieuwe collectie van Ikea. Tijdens een verjaardagsfeestje van Marjolein Hardy zijn er veel leuke voorbeelden van gemaakt, laat je inspireren!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 25,-
Je hoeft deze lamp niet te voegen!

Foto's van deze workshop

Vrolijke pinguins
Deze vrolijke pinguïns wachten op de sneeuw. ..laat maar vallen! ! Naar idee van Elly de Waal, waarvoor weer dank! In 2 avonden te maken.

Lesgeld per avond:€ 12,50

Materiaalkosten:€ 12,50 inclusief alle materialen.

Foto's van deze workshop

herfst-schilderij
Dit langwerpige grote doek is met grote pompoenen in een grote mand geschilderd. In meerdere avond te doen.

Lesgeld per avond: € 12,50

Materiaalkosten: € 20,-

Foto's van deze workshop

Powertexbeeld zwangere dame
Dit prachtige beeld is een sieraad in elke huiskamer, maar kan ook prachtig in je tuin gezet worden. Met dank aan Els Koster!

Je maakt het beeld in 2 avonden: 1e avond wordt de basis gevormd, de lappen kan je thuis vooraf al op maat knippen! Je krijgt de maten dan van me door.

Op de 2e avond maken we het beeld af, brushen en uitharden!

Lesgeld per avond: € 12,50

Materiaalkosten: € 35,-

Foto's van deze workshop

herfst-waxinepotten
Deze leuke herfst-waxinepotten kan je in alle maten maken, we gebruiken allerlei herfstmaterialen en lijmen die met verschillende lijmsoorten vast!

Lesgeld: € 12,50, Materiaalkosten € 10,- voor 5 potjes

Foto's van deze workshop

langwerpige herfstmand
Het langwerpige stuk is gemaakt in een rieten mand die is gevoerd met plastic en kan dus zo op je tafel of kast gezet worden en kost € 35,- (€22,50 materiaalkosten en € 12,50 lesgeld). Er is gewerkt met oasis dus je stuk blijft lang mooi! De mand kan je hergebruiken voor een langwerpig kerststuk.


Foto's van deze workshop

herfsttaart
Het ronde stuk “de taart” staat op een plastic onderschaal(kleur doet er niet toe, die zie je niet)en de oasis-taartvorm helemaal bekleed met langwerpige dennenappels en is na de herfst ook mooi om te werken als kerststuk. Kosten voor dit stuk zijn: € 30,- (€ 17,50 materiaalkosten en € 12,50 lesgeld).

Foto's van deze workshop

Touwladdertje met vogeltjes
Drie balkjes en wat touw: hier maken we een soort touwladdertje van! Dan gaan we pasta maken van Powertex en Stone-Art. Hiermee bekleden we de piepschuim musjes en bestrooien ze later met wat Stone-art. We schikken ze gezellig bij elkaar op de touwladder, nog een strik en een hartje en ze kunnen zo de tuin in of gezellig voor je raam hangen! Ze zullen zelfs buiten jarenlang prachtig blijven!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 15,-

Foto's van deze workshop

Vogeldrinkbakje
Dit vogeldrinkbadje stond al eens eerder op het programma, maar is nu uitgevoerd in betonlook en heeft dus weer een heel nieuw uiterlijk! Van een oud T-shirt knippen we een ruime ronde lap die we doordrenken met Powertex, dan draperen we hem op een piepschuim krans, fohnen, en dan de vogeltjes erop met dezelfde behandeling van betonlook.

Lesgeld: € 12,50

Materiaalkosten: € 12,50

Foto's van deze workshop

Schapen van Powertex
Een paar jaar geleden kocht ik deze schaapjes met echte wol op hun ruggetjes. Vaak werd gevraagd of ze ook gemaakt konden worden en nu is het gelukt! De timmerman is aan de slag gegaan en heeft ze voor ons gemaakt! Om er ook buiten plezier van te hebben heb ik ze met powertex en poetskatoen bewerkt, je kan een donker of een licht schaapje maken.
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 10,- het kleine schaapje en €12,50 voor het grote schaapje.

Foto's van deze workshop

LENTE op een eitje!
Dit langwerpige stuk geeft je toch echt meteen een lentegevoel! Van een blok oasis maken we een smalle strook, die we volprikken met allerlei voorjaarbloemen en groen. Eitjes, takjes en veertjes maken het af. De echte eendeneieren zijn uitgeblazen en hebben een gaatje bovenin. We vullen ze met water en zetten er echte bloemetjes in. Met een stift kan je de letters LENTE op de eitjes schrijven, maar PASEN kan natuurlijk ook! Simpel te verversen door de bloemetjes te vervangen dus lang houdbaar!
Lesgeld: � 12,50
Materiaalkosten: � 15,-

Foto's van deze workshop

Stolp van kippengaas met voorjaarskrans
Van een reep kippengaas gaan we eerst een ronde koker vouwen die we bij elkaar binden tot een ronde tuut. Een mooie glazen facetknop maakt het geheel tot een echte blikvanger!

Daarna gaan we aan de slag met de krans van oasis, hierdoor blijft hij lang mooi! Mos, diverse groen en voorjaarsbloeiers, eitjes, takjes, veertjes�alles komt erbij te pas! Vogeltjes en een mini-vogelhuisje maken het helemaal tot een topper! Alle bloeiers kan je gewoon vervangen, zodat je ook hier lang plezier van hebt. De krans staat op een ronde schaal.

Lesgeld: € 12,50

Materiaalkosten € 17,50

Foto's van deze workshop

Steigerhouten plank met takkenzooi
Een white-wash of mat-grijze steigerhouten plank naar keuze gaan we in de breedte gebruiken.

De takken binden we bij elkaar en monteren we op de plank, Wat glazen flesjes en aluminium draad draaien we sierlijk tussen de takken door. Bolletjes met blauwe druifjes pakken we met mos en touw in en hangen we in de takken. Bloemetjes in de flesjes waarin we uiteraard wat water toevoegen. Een hart met sjabloon, wat letters vormen een woordje naar keuze (Birds, Home o.i.d.) en een voederhuisje of een vogelhuisje naar keuze wordt bewerkt met sjablonen en een pasta, zodat er reliëf ontstaat. Ook bij deze uitwerking kan je de bloemetjes eindeloos vervangen en zodoende je pronkstuk vers houden!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 15,-

Foto's van deze workshop

Steigerhouten plank met plantje of vogelhuisje
Een white-wash of mat-grijze steigerhouten plank naar keuze gaan we in de lengte gebruiken.

Het hart wordt geverfd en gesjabloneerd en we hangen dat aan een balkje met touw op. Op de plank sjabloneren we met pasta een tekst die daardoor relief geeft. Je kunt kiezen of je er een vogelhuisje met tekst op wil hangen of een rieten mandje met een plantje.

Lesgeld: € 12,50

Materiaalkosten: € 14,50

Foto's van deze workshop

Mini-vijvertje voor je tuintafel
Twee grijze onderschalen voor planten gebruiken we als basis voor deze leuke blikvanger. Eerst smelten we gaatjes in de bovenrand van de grootste schaal, waarna we met mos en ijzerdraad een rand maken rondom. Daarna lijmen we kiezelstenen om de kleinste bovenrand. Leuke rotsplantjes gaan we nu rondom de kleinste schaal zetten, wat hedera plantjes erbij. Water in het middenstuk en je mini-vijvertje is klaar! Hier heb je jarenlang plezier van!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 19,50

Foto's van deze workshop

Una Paloma Blanca....
Dit schattige duifje is in 1 avond te maken en bestaat uit een compleet pakket incl. voegsel. Het is een heerlijk klusje. Het enige dat je zelf nodig hebt is een glasmozaiektang. De basis bestaat uit een ijzeren vorm van een duifje in een lichte bolling! Prachtig om te zien!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 20,-

Foto's van deze workshop

Vogelkooitje
Op de beurs kwamen we verschillende leuke MDF materialen tegen die ik meteen heb besteld. O.a. dit leuke MDF vogelkooitje is erg leuk te gebruiken bijvoorbeeld om je sneeuwuiltjes in te zetten of om de musjes met Powertex in te doen. Je kunt hem ophangen en wat versieren met bloemetjes, strikjes en lintjes!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 12,50

Foto's van deze workshop

Krukje of tuintafeltje?
Het is toch nog gelukt om wat krukjes te laten maken. Uiteraard zijn ze superhandig als krukje bij een heleboel visite, maar ook heerlijk als bijzettafeltje in de tuin! Je kunt ze in verschillende uitvoeringen maken. Ik heb gekozen voor een eenvoudige witte uitvoering die ik met de leuke hippe Franse sjablonen heb gedecoreerd. Gevlochten touwrandje eromheen maakt het weer bijzonder!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 17,50

Foto's van deze workshop

Veger en Blik en een bezem!
Deze set heeft niet eerder in het programma gestaan en omdat hij zo leuk past bij de vorige werkstukken toch even vermeld.


Veger en blik in witte uitvoering met sjablonen gewerkt en de bezem idem dito, een leuk label wiebelt met je mee als je veegt!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 7,50 veger en blik € 7,50 bezem

Foto's van deze workshop

Stempelen met behang 2.0
Voor de Ladies Night van de TU heb ik deze set uitgewerkt; het is een oude techniek in een nieuw jasje. Leuk ook in het nu zo trendy donkergrijs!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: vanaf € 7,50 al iets te maken!

Foto's van deze workshop

Groenworkshop Voorjaar Pasen
Op een glazen plateau vullen we een mooie oasiskrans met diverse groene voorjaarstakjes zoals buxus, klimop, eucalyptus en daarna wordt hij verder opgestoken met voorjaarsbloemen. Hij wordt nog verder gedecoreerd met wat voorjaarsdecoraties zoals vogeltjes, veertjes en eitjes. Als de krans klaar is leggen we hem op de glazen schaal, daarna vullen we de middencirkel op met wat mos en eieren en als laatste plaatsen we de glazen stolp erover. Heel mooi op je Paastafel, en natuurlijk na de Paasdagen kan je er nog lang van genieten op andere manieren!
Lesgeld: � 12,50
Materiaalkosten: � 22,50

Foto's van deze workshop

Musjes en prikkeldraad
Een nieuwe verf zorgde voor veel zwart-wit uitwerkingen! Dit krijtbord kan je overal in huis kwijt. De musjes zijn op het prikkeldraad gezet! Gezellige blikvanger in je huis! De losse musjes met knopjes zijn leuk om je hand- en theedoeken aan op te hangen.
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: krijtbord € 10,- musjes € 3,- p.st.

Foto's van deze workshop

Op elk potje past een dekseltje!
Lege jampotjes, groentepotjes en Olvarit-potjes….wat kan er er toch leuke dingen van maken! Deze workshop in zwart-witte verf is zo ontzettend leuk om te doen! Allerlei vormen van labels plaatsen we achter het glas en schilderen ze na met schoolbordenverf speciaal voor glas en porselein. Een leuk randje erlangs, lintje om de deksel, kaartje eraan…dekseltjes kan je natuurlijk in allerlei kleurtjes schilderen.
Op de labels kan je met krijt schrijven wat er in je potten zit, decoratief en handig!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 10,- incl. flesje (schoolborden)porseleinverf en tips voor allerlei leuke uitwerkingen. Neem zelf je schone potjes maar mee, ik heb hier ook een bonte verzameling!

Foto's van deze workshop

Nog meer potjes!
In het tijdschrift 101 Woonideeën kwam ik dit idee tegen en aangezien ik toch lekker bezig was met de schoolbordenverf heb ik deze 2 leuke sfeerlichtjes er nog maar bij gemaakt. Je kan er meerdere op een avond maken. Leuk om straks in je tuin of bij je voordeur te zetten voor een warm welkom!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 7,50 incl. het potje schoolbordenverf

Foto's van deze workshop

Mozaieklamp met blauwe druifjes
De witte glazen tafellamp van Ikea is onwijs geschikt om rechtstreeks op te mozaïeken. Met dunne reepjes in divese keluren groen zijn de steeltje en het groene loof gemaakt. De druifjes zelf zijn met piepkleine stukjes cobaltblauw geplakt. Hij hoeft niet gevoegd te worden. Een heerlijke ontspannende klus voor meerdere avonden.
Lesgeld: € 12,50 pr avond)
Materiaalkosten: € 22,50

Foto's van deze workshop

Ik worstel en kom boven....
Afgelopen jaren heb ik van dichtbij meegemaakt hoe het voelt om een burn-out te hebben…ook een aantal mensen om mij heen worstelden zich hier doorheen. Dit werkstuk voelde als een overwinning…ik worstelde en kwam boven…..Voor iedere vrouw die iets overwonnen heeft in het leven, zal deze workshop van grote betekenis zijn en van therapeutische waarde! Het materiaal dat is gebruikt is Powertex met stoneart.
Lesgeld: € 12,50 per avond ( meestal 2 avonden)
Materiaalkosten: € 32,50

Foto's van deze workshop

Licht aan!
Glazen Ikea wandlampje, dit keer in turquoise gemozaiekt, niet gevoegd, maar dat kan wel als je dat zou willen. Leuk voor je slaapkamer!
Lesgeld: € 12,50( 1 avond)
Materiaalkosten: € 12,50

Foto's van deze workshop

Porselein
Allerlei porselein in lekkere felle kleurtjes of juist in leuke pastelkleurtjes! Neem zelf maar porselein mee dat je leuk vindt, maar je kan ook bij mij uitzoeken voor een klein prijsje.
Lesgeld: € 12,50 (1 avond)
Materiaalkosten: € 7,50 (excl. porselein)

Foto's van deze workshop

De Afwas!
Leuk langwerpig schilderdoekje met opgestapelde thee/koffiekopjes met decoraties van servetjes en 3D-verfjes.
Lesgeld: € 12,50 (1 avond)
Materiaalkosten: € 7,50

Foto's van deze workshop

Netjes opgehangen!
Leuk schilderijtje met een hele nieuwe techniek! Het kleerhangertje wordt met warme lijm uit het lijmpistool aangebracht. Daarna boetseren we als het ware met keukenpapier en behangerslijm het jasje op het schildersdoek. Goed laten drogen en daarna decoreren met sjablonen, stukjes servet, lintje en labeltje. Mixed Media-project!
Lesgeld: € 12,50 per avond (2 avonden)
Materiaalkosten: € 12,50

Foto's van deze workshop

Non(sens)
Groot schildersdoek met vier nonnen, waarvan er eentje niet zo kuis is…..natuurlijk kan je deze in elk wenselijk formaat schilderen en ook de kleuren zijn aan te passen aan je eigen keuze!
Lesgeld: € 12,50 per avond
Materiaalkosten: € 25,- in de grote uitvoering, elk kleiner formaat kost minder

Foto's van deze workshop

Boeddha
Mooie boeddha van glasmozaïek, dit keer gemaakt door mijn vriendin en collega Edith, waarvoor heel veel dank! Hij is gemaakt op een vierkant dienblaadje, maar kan ook op een andere ondergrond gemaakt worden. Ineke maakte hem op een ronde styropor cirkel en zette hem op een standaard, ook een prachtige uitwerking!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 32,50 (dienblad)

Foto's van deze workshop

“Bronzen”vogeltjes op boomstam
Met een basis van styropor maken beginnen we de vogelbasis op te zetten met zelfhardende klei. Echt een superleuke workshop met een prachtig eindresultaat! Na een weekje drogen wordt het beeldje afgemaakt met powertex, nog wat brushen en in de vernis en je beeldje kan zelfs buiten stan!
Lesgeld: € 12,50 2 avonden
Materiaalkosten: € 10,-

Foto's van deze workshop

Parmantige dikke dame, boetseren, staand beeldje
Hetzelfde dametje, maar nu geboetseerd met zelfhardende klei. Ik heb een frame gebruikt zodat ze goed blijft staan. Voor wat ervaren boetseerders goed te doen!
Lesgeld: € 12,50, 2 avonden
Materiaalkosten € 20,-

Foto's van deze workshop

Parmantige dikke dame op schildersdoek
Mijn schoonzus Leny heeft het origineel van deze dame in haar huiskamer staan als groot beeld. Ik was er altijd al helemaal verrukt van, vooral de genietende blik en het opgeheven hoofdje trof mij enorm! Ik heb geprobeerd die blik te treffen op dit schildersdoek! Heerlijke schildersworkshop! Ik probeer altijd met patronen te werken zodat het bijna altijd voor iedereen mogelijk is om dit doel te schilderen!
Lesgeld: € 12,50 2 of 3 avonden
Materiaalkosten: € 20,-

Foto's van deze workshop

Uil
Deze prachtige uil in allerlei bruintinten glas is gemaakt door Annika, mijn collega. Zij maakte ook voor mij een voorbeeld, zodat er weer een heel mooi werkstuk hangt. Het is een precies werkje maar het eindresultaat mag er dan ook zijn! Met hartelijke dank voor je werk Annika!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 25,-

Foto's van deze workshop

Dienblad met lantaarn
Heerlijkheid om naar te kijken, met mosbol, opgemaakt herfststuk met oasis als basis, bolmos, pompoentjes, herfstblad, hortensia, bessen en zonnebloemen, lantaarn met kaars in oranje. Materialen kunnen iets wijzigen ivm groothandelsaanbod inkoop.
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 25,-

Foto's van deze workshop

Ronde schaal met krans en windlicht
Mooie zilveren schaal als onderbord, oasiskrans als basis, geregen bamboe staafjes op maat gezaagd versieren de buitenrand, verder worden er allerlei herfstmaterialen gebruikt zoals hortensia, herfstblad, pompoentjes, physalis, zwarte bessen, rode bessen etc. Een glazen cylinderwindlicht met oranje kaars geeft het een romantische uitstraling.
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten € 25,-

Foto's van deze workshop

LOVE
Het woordje “Love” in schrijfletters gemozaiekt. Met allerlei materialen door elkaar in 1 kleur geeft het een mooi effect. Leuk voorde slaapkamer of voor een jongerenkamer. Leuk projectje voor 1 avond!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 15,-

Foto's van deze workshop

High Tea servies
Al eerder was er een servies voor een high tea in rose en lichtgeel. Nu voor mijn dochter Ruby in turquoise/limegroen uitgewerkt en als workshop te leren. Je mag eigen serviesgoed meenemen.
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 7,50 excl. Porselein

Foto's van deze workshop

Zangkoor
Groot schildersdoek met een dameskoor dat uit volle borst zingt! Kleurig uitgevoerd, maar natuurlijk aan te passen aan je eigen interieur. Ook de maat van het doek kan aangepast, want niet iedereen kan zo’n groot doek kwijt!
Lesgeld: € 12,50 per avond
Materiaalkosten: € 35,- in de grootste uitvoering, elke maat kleiner scheelt € 2,50

Foto's van deze workshop

Vogeldrinkbakje
Van een lap tricot (t-shirt) maken we de bekleding voor het vogeldrinkbakje. Daar brengen we een laagje stoneart op aan. Vier lekkere bolle styropor vogeltjes worden ook daarmee bewerkt en op het randje neergezet. Alles goed laten drogen en het kan zo de tuin in! Lekkere kledderworkshop die in 1 avondje klaar is!

Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 12,50

Foto's van deze workshop

Plateau met voorjaasschikking in rose
Houten plateau of dienblad met een aantal boomschorsrondjes; een schorsrondje vullen we met oasis en daar maken we een minibloemstukje van. De andere rondjes worden met bolmos gevuld. Een mini-beugelflesje maakt de schikking compleet. Met wat kwarteleitjes is het een leuke paasdecoratie. Als je bloempjes verwelkt zijn kan je ze simpel vervangen door nieuwe zodat je er erg lang plezier van hebt!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 25,-

Foto's van deze workshop

bankje
Dit stoere houten bankje hoort in elk huishouden een plekje te krijgen! Je kan hem beschilderen met de kussens zoals op dit voorbeeld, maar je mag hem uiteraard ook decoreren naar eigen inzicht! Je hebt er voor de kussens schilderen wel twee tot drie lessen voor nodig. Ga je hem decoreren met platen, servetten of To-Do papier, dan redt je het wel in 2 avonden.
Lesgeld: € 12,50 per avond
Materiaalkosten: € 35,-

Foto's van deze workshop

Egeltje in mozaiek
Ineke de Wit maakte dit prachtige egeltje en werkte op een houten paneel. De lijst is eveneens gemozaiekt , de achtergrond is geschilderd, maar kan ook gemozaiekt worden! (extra kosten!) Een heerlijk werkje en het paneel kan buiten gehangen worden.
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 35,- (incl. paneel) zonder paneel € 25,-

Foto's van deze workshop

Buxus-struisen
Ze stonden al in een creatief tijdschrift en stalen mijn hart!! De koppen van deze struisvogels piepen uit je buxusbollen en kijken je iedere keer weer nieuwsgierig aan!! Leuke workshop voor mensen die niet vies zijn van het betere kledderwerk!
Ze zijn in 1 avondje klaar!!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 15,-

Foto's van deze workshop

Fountain of youth
Mooie zuil om in je tuin of op je balkon te zetten; de vogeltjes zullen je dankbaar zijn want die kunnen er heerlijk in badderen en drinken!

Je kunt hem in je eigen kleurstelling maken, maar geef dan wel van te voren door in welke tinten je hem wil, zodat ik voldoende materiaal kan inkopen.

Er wordt met veel kant-en-klare vierkantjes gewerkt, niet alles hoeft geknipt te worden, zodat ook mensen met gevoelige handen deze zuil kunnen maken!

Lesgeld: € 12,50 per avond

Materiaalkosten: € 60,-

Foto's van deze workshop

Libelle
Hij hangt al een poosje in het atelier en is al door velen bewonderd. De libelle kan ook in elke gewenste kleurstelling gemaakt worden.

Lesgeld: € 12,50 per avond

Materiaalkosten: € 37,50

Foto's van deze workshop

Vlinder
Nieuw model vlinder, dit keer met voelsprietjes en in felle kleurtjes glasmozaïek uitgevoerd. Heerlijk vrolijk aan je schutting of muur.

Lesgeld: € 12,50 per avond

Materiaalkosten: € 25,-

Foto's van deze workshop

Rozenbottels
Porselein schilderen is een heerlijk werkje; deze rozenbottels zijn niet het makkelijkste werkje, maar met een stap-voor-stap begeleiding moet het lukken! Je kunt zelf porselein meenemen of iets uitzoeken uit mijn collectie.

Lesgeld: € 12,50

Materiaalkosten: € 7,50 (excl. Porselein)

Foto's van deze workshop

Klok
Een grote ronde klok met een diameter van 40cm kan je geheel in eigen stijl en kleur en ontwerp decoreren.

Lesgeld: € 12,40

Materiaalkosten: € 12,50

Foto's van deze workshop

Wanddecoratie tuin
Voor een snelle workshop heb ik een aantal prachtige trendy materialen ingeslagen. Je kunt er meerdere exemplaren van op 1 avond maken!

Deze onwijs leuke en trendy wanddecoraties kun je ophangen of neerzetten. Het ronde kransje hangt aan een spijkertje en kan je verwisselen per seizoen. De voorbeelden van nu zijn voor herfst en kerst. Heel leuk om als cadeautje te maken!

Lesgeld: € 12,50

Materiaalkosten: € 12,50 per stuk incl. 2 vogeltjes of waxinelichtje

Foto's van deze workshop

Puntdakje van steigerhout
Deze plank met puntdakje kan je gebruiken voor een buiten-thermometer, voor wat mooie plaatjes, maar ook kan je er twee kransjes aan hangen, je naambord van maken of je huisnummer op doen.

Lesgeld: € 12,50

Materiaalkosten: € 17,50

Foto's van deze workshop

Zeepaardje
Hier gemozaiekt met stukjes tegel en stukjes spiegel, tussendoor is wat millefiori gebruikt. Kan ook met glasmozaiek gemaakt worden. Alle houten vormen kunnen buiten opgehangen worden, mits ze een aantal keren goed gevernist worden!
Lesgeld: € 12,50 per avond
Materiaalkosten: € 25,- keramische tegeltjes, € 35,- met glasmozaiek.

Foto's van deze workshop

Lily of the Valley
Dit prachtige servies kun je echt leren schilderen in 1 avondje; er is een stappenplan aanwezig en je oefent op een tegel. Daarna beschilder je een bord, kom of theepotje naar eigen wens. Reken niet op een heel beschilderd servies op 1 avond want het is best wel intensief!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 7,50 excl. servies, dat mag je zelf meenemen!

Foto's van deze workshop

Herfststuk met kaarsen
Prachtig herfststuk op een trendy schaal met kaarsen.Met allerlei herfstmaterialen maken we deze prachtige schaal op! Mooie kaarsen in bijpassende kleuren maken het tot een blikvanger en....het leuke is dat je deze schaal kunt meenemen om het in de kerstperiode weer opnieuw op te maken, maar dan in kerststijl! De schaal is zwart maar kan geverfd worden!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten:
€ 25,- incl kaarsen en schaal.
Kerstuitvoering excl. schaal € 17,50

Foto's van deze workshop

Tissuedoos
Onmisbaar in ieder huisgezin! Deze prachtige tissuedoos is geschikt voor een normaal pak tissues. Alleen de bovenzijde is gemozaiekt met glasstukjes, de zijkanten zijn geschilderd in een bijpassend kleurtje, maar uiteraard kan je die ook beplakken met steentjes. Het kost je dan wel wat meer...Ook met keramieke tegelstukjes te doen, dan is de genoemde prijs voor het beplakken van de gehele doos.
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 12,50

Foto's van deze workshop

Beeldje uitbundig vrolijke dame!
Dit geboetseerde beeldje heeft een basis van aluminiumfolie; daarna is het bekleed met zelfhardende klei. Na het drogen is het geschilderd met acrylverf. De halve bol waarop ze zit wordt ook bekleed met klei en krijgt een structuurtje.
Je wordt er blij van als je er naar kijkt!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 20,-

Foto's van deze workshop

Torso met Paverpol/Pretex/Powertex
Deze torso is gemaakt met een basis van piepschuim, wc-rolletjes en aluminiumfolie. Daarna wordt met een textielverharder (Paverpol, Pretex, Powertex etc.) en Stone Art (houtpoeder) en pigmentpoeder een soort kleiachtige massa gemaakt (lekker kliederen!!) en wordt de torso daarmee bekleed. Daarna ingewreven met Stone Art, en wordt de torso geplaatst op een plateau en vastgezet.
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 40,- (incl. 1,5 ltr. textielverharder, 1,5 ltr. Stone-art, pigmentpoeder en torso en plateau)

Foto's van deze workshop

Klaprozen
Ahhh....wat zijn ze weer mooi. Al eens eerder heb ik met porseleinverf een serie klaprozen uitgewerkt, maar deze serie is nog mooier dan daarvoor! Geleerd en geleend van mijn vriendin en collega Elly de Waal die ze heeft ontworpen, en nu in Delft te maken! Ze worden ?uit de hand?geschilderd, zonder patroon....maar best wel te leren zonder al te veel problemen. Verwacht nu niet dat je een hele set schildert op 1 avond, want dat zou je tegenvallen, maar wie van een lekker project houdt is het een super ervaring!Bijpassend is een ?summer-time? schilderijtje gemaakt met een uurwerkje erachter, je kunt natuurlijk de klok gebruiken, zelf heb ik alleen de secondenwijzer gebruikt en er een klein vlindertje op geplakt!
Lesgeld: € 12,50 per avond
Materiaalkosten: € 7,50 (zelf servies meenemen)
Summertime-klokje: € 10,-

Foto's van deze workshop

Dikke Dames op het strand.....
Na het succes van de eerste serie Dikke Dames kriebelde het al gauw weer en is de volgende serie ontstaan!
Dit keer weer twee beeldjes om te boetseren, eentje topless op het strand en een dametje languit liggend, genietend van het zonnetje! De basis wordt gemaakt van aluminiumfolie en papierklei, die droogt aan de lucht; na het drogen wordt ze in je eigen kleuren geschilderd.
Ook nog twee grote doeken met zonnende Dikke Dames, natuurlijk in eigen kleuren te maken, voor het strand wordt geschilderd met echt zand en kun je evt. nog decoreren met schelpjes etc.
Lesgeld: € 12,50 per avond
Materiaalkosten: Beeldjes: € 20,- (losse zonnehoedjes € 1,50)
Grote schildersdoeken: € 22,50(60 x 80 cm en incl. vernissen)

Foto's van deze workshop

Dienbladen
Mooie dienbladen in diverse maten te krijgen. Deze exemplaren met afgeronde opstaande randen is heerlijk in het gebruik omdat er niets van af kan glijden! Ze zijn in drie maten uitgewerkt:
 • Met de kleurtjes van het high tea porselein
 • Met To Do-papier met het varkentje geschilderd door Elly de Waal en gedecoreerd met de blauwe geruite servetten(ook To Do-papier)
 • Met To Do-papier en de kippen met kuikens en de rode geruite boeren servetten
  Heel makkelijk is het decoreren met To Do-papier en iedereen krijgt een super eindresultaat!
  Uiteraard kan je ook kiezen uit een mooie servet of prachtige kleurenprint uit mijn verzameling!
  Lesgeld: € 12,50
  Materiaalkosten: klein € 10,-, middel € 12,50 groot € 15,-

  Foto's van deze workshop

 • High Tea porselein
  Een prachtige set die je zo uitgebreid kunt maken als je zelf wilt! Met vrolijke kleurtjes is deze set geschilderd met roosjes en stipjes en kleurige randjes, ik werd er helemaal blij van!
  Het mandje met theeservies en bijpassende kommetjes is bedoeld om mee naar buiten te nemen, bijv. om lekker buiten in de tuin thee te drinken. Een theelichtje waait vaak uit, daarom is het mandje gevuld met hooi en daarin blijft je thee lekker warm!Lesgeld: € 12,50
  Materiaalkosten: € 7,50 (zelf servies meenemen)
  Extra: compleet theemandje voor € 25,-(theepot, 4 bekers, 4 mokjes, mandje met hooi)

  Foto's van deze workshop

  Dikke dames!!
  Niemand meer aan de Sonja Bakker!!! We zoeken modellen... het lijnen is afgelopen! Heerlijke serie om op je kast te zetten! En we nemen er een extra koekje bij hoor! De serie zat al jarenlang in mijn hoofd, maar kwam er nooit helemaal uit! Geïnspireerd door oud-collega's van Ikea ben ik ermee aan de gang gegaan en zie hier het resultaat!
  Een aantal van de beeldjes zijn geboetseerd met een aan de lucht drogende papierklei en daarna beschilderd en hoogglanzend gelakt, superlicht en het kan tegen een stootje!
  Omdat het resultaat zo grappig werd, wilde ik ook nog een schilderij op een lekker groot doek.
  Om de set compleet te maken en om alle technieken te proberen, natuurlijk ook nog een mozaiek-uitwerking! Dit is voor de gevorderde mozaiekers, want elk stukje moet op maat geknipt worden. We maken eerst de mal van klei op de 1e avond. Die moet dan thuis drogen en een volgende avond kan begonnen worden aan het plak- en knipwerk! Secuur werkje en echt niet in 1 avond klaar, reken maar echt op 3 avonden werken zeker!

  Lesgeld: € 12,50 per avond
  Materiaalkosten:
 • Geboetseerde beeldjes € 20,-
 • Groot schilderij € 22,50
 • Mozaiek-dame € 25,-

  Foto's van deze workshop

 • Halfrond herfststuk
  Van allerlei herfstmaterialen wordt dit prachtige halfronde herfststuk gemaakt. Alle materialen drogen prachtig in zodat je er lang plezier van hebt!
  Inclusief glazen onderschaal.
  Lesgeld: € 12,50
  Materiaalkosten: € 20,-

  Foto's van deze workshop

  Groenworkshop met lantaarn
  Op een plank staan links en rechts 2 vierkante bloemstukjes. In het midden is een lantaarn gezet. Het is een lang houdbaar stuk doordat je regelmatig de bloemen kun verversen of er eventueel plantjes voor in de plaats te zetten. Het geheel per seizoen aanpassen kan natuurlijk ook!
  Lesgeld: € 12,50
  Materiaalkosten: € 17,50

  Foto's van deze workshop

  Herfstcompositie in landelijke bak
  De houten bak wordt eerst gedecoreerd en daarna maken we hem op met mosbol, plantjes, bessen en pompoenen.
  Uiteraard is deze bak meerdere malen te gebruiken.
  Lesgeld: € 12,50
  Materiaalkosten: € 22,50

  Foto's van deze workshop

  Porselein Schilderen
  Diverse ontwerpen, o.a. bramen, zonnebloemen, rozebottels, blauwe druifjes, rozen etc.
  Lesgeld: € 12,50
  Materiaalkosten: € 7,50
  ( altijd zelf porselein meenemen )

  Foto's van deze workshop

  Rozen van klei
  Onder andere tafeltje, klok, fotolijsten of spiegel.
  Lesgeld: € 12,50
  Materiaalkosten op aanvraag van onderwerp

  Foto's van deze workshop

  Paverpol-figuren
  Lesgeld: € 12,50 per avond ( 2x )
  Materiaalkosten: 27,50

  Foto's van deze workshop