Home Sfeer Workshops Kerst workshops Workshop Info Cursisten Werk Mozaïeken Gipsbuik Andere Activiteiten Contact
ieuw bij Ateljeemol!
Gipsbuik mozaieken: een uniek aandenken aan je zwangerschap!


Vanaf ongeveer 33 a 34 weken is het mogelijk om een gipsafdruk te (laten) maken die mooi van formaat is om te mozaieken. Je kunt dit zelf doen met het zelfmaakpakket met instructies of een afspraak maken om dit in het atelier te (laten) doen. Na droging van de afdruk kan je zelf aan de slag gaan om hem om te toveren tot een prachtig kunstwerk en een uniek aandenken aan je zwangerschap! Je kunt in je eigen stijl en kleuren werken en wordt hierbij natuurlijk bijgestaan en geadviseerd!

Je kunt werken met keramisch of glasmozaiek. Je bent daar ongeveer 3 tot 5 avonden mee bezig, maar je kan ook samen met je partner, vriendin of moeder aan je gipsbuik werken, dat gaat dan sneller! Heb je zelf al een gipsafdruk gemaakt? Je kan die altijd hier in het atelier komen mozaïeken, de materialen die je dan gebruikt worden apart afgerekend.


Geboorte cadeau
Het is erg origineel om een gemozaiekte gipsbuik cadeau te geven (een gipsbuikmozaiek-bon). Als vader, familie, zussen of broers of als vriendinnen of buurvrouwen. Je kunt het hele proces ook als een gezamenlijk cadeau realiseren.


Babyshower
Wil je je iemand verrassen met een babyshower, dan kan dat ook bij Ateljeemol.
Ontvoer de zwangere dan een weekje van te voren naar mijn atelier, laat de afdruk maken. Na een weekje bespreken we dan een babyshower in het atelier en je kan dan om de beurt samen met alle vriendinnen, partner en (schoon)moeders een stukje mozaïeken aan de buik. Terwijl er drie personen aan het werk zijn aan de buik, werken de anderen aan een leuk houten hart voor zichzelf, zodat iedereen een leuk aandenken heeft aan deze bijzondere dag! Neem contact op voor speciale wensen en afspraken via de mail.


Doe-het-zelf pakket:
Ook kan je natuurlijk zelf aan de slag. Daarvoor verkoop ik doe-het-zelf pakketjes met ruim voldoende materialen voor elk formaat buik! Kosten zijn € 19,95 + € 6,75 verzendkosten.

Bestel het pakket via de mail. Na ontvangst van € 26,70 op rek. nr. 6021571 t.n.v. M.Mol wordt je pakket verzonden. Het gipspakket bestaat uit:

 • minimaal 20 meter gipsverband (8 rollen van 2,7m of 10 rollen van 2m).
 • ijzerdraad om je gipsbuik op te hangen
 • vaseline om vooraf je buik in te smeren
 • douchegel en bodylotion
 • een duidelijke beschrijving met foto's
 • mozaiekvoorbeelden
 • gipsvoorbeelden


 • Heb je geen zin om zelf te kliederen met gips, laat het dan door mij doen. Het laten maken van een gipsbuik neemt 20 tot 45 minuten in beslag, afhankelijk van de gekozen gipsafdruk. Voor het gipsen van de buik gebruik ik lekker warm water, hierdoor voelt het gipsen aangenaam aan. Meteen na het gipsen haal ik de gipsafdruk van de buik af. Terwijl jij je weer opfrist werk ik de randen van de gipsbuik mooi af en zorg ik ervoor dat er een ophangsysteem aan bevestigd wordt. Binnen een uur is de gipsafdruk dus al klaar en kun je de buik meteen mee naar huis nemen.

  Het beste resultaat krijg je bij een zwangerschap vanaf 34 weken dan is de buik flink groot. Het mooiste resultaat krijg je als je staat, het is daarom wel belangrijk dat je je fit voelt. Eventueel kan de buik ook zittend gemaakt worden. Het gipsen is echt helemaal veilig voor jou en de baby. Het mooiste resultaat krijg je als ik direct op je blote huid werk, maar vind je dat niet prettig dan mag je uiteraard je bh aanhouden (dan niet je mooiste aan doen hoor, hij wordt dan wel vies!). Je onderbroek mag je wel aanhouden tijdens het gipsen, die beschermen we met plastic. Handdoek, badjas e.d. krijg je bij mij.

  Voor meer informatie of om een afspraak te maken kun je mij een mailtje sturen.

  Alle kosten op een rijtje:
  De gipsafdruk
  De prijs het van het laten maken van een gipsafdruk in het atelier is € 65,-.
  Een doe-het-zelf pakketje kost je € 19,95 + € 6,75 verzendkosten.

  Materialen om te mozaïeken:
  gipsbuik met tegeltjes mozaiek € 60,- incl. voegen.
  gipsbuik met glasmozaiek of spiegeltjes € 85,-incl. voegen.

  Lesgeld
  In Ateljeemol worden lesgeld en materiaalkosten altijd gesplitst, zodat je altijd duidelijk inzicht hebt in alle kosten voor materiaal en lesgeld. Per les van ongeveer 2 uur betaal je € 12,50 incl. koffie/thee en wat lekkers. Je kan altijd een 5-lessenkaart kopen voor € 50,-.

  Ook kan je de afdruk door mij laten mozaïeken. Ik ben daar ongeveer 10 uur mee bezig en ik reken € 22,50 per uur.