Home Sfeer Workshops Kerst workshops Workshop Info Cursisten Werk Mozaïeken Andere Activiteiten Contact
orkshop programma Kerst.
Meer informatie over de workshops vind je hier


Industrieel frame 2020
Het frame van vorig jaar was zo populair dat je dit jaar een pakket kunt bestellen om je stuk opnieuw op te maken! Dit keer heb ik een andere decoratie erin gekozen: een leuke metalen roest/gouden kerstboompje. Een instructiefilmpje op Youtube frist je geheugen weer even helemaal op en kan je hem thuis zelf opnieuw opmaken.
Workshoppakket (zonder frame) kost je 22,50

Foto's van deze workshop

Dennenappel met toef
Een trendy toef om op te hangen! Een grote maat dennenappel bouwen we langzaam op met diverse kerstgroen en eucalyptus, bessen en een leuke bel! Met touw wikkelen we het uiteinde af en maken er gelijk een ophanglus aan.
Workshoppakket met link naar een instructiefilmpje op Youtube: 15,- maar wil je er 2 dan betaal je slechts 27,50

Foto's van deze workshop

Krans met lamp of ster
Mooie volle krans opgemaakt met diverse kerstgroen, bessen en decoraties naar wens. In het midden kun je kiezen of je de stoere lamp op batterijen wilt of de ster van hout en schors.
Je krijgt een link naar een Youtube filmpje!
Workshoppakketprijs met lamp 30,-
Prijs met ster 28,50

Foto's van deze workshop

Trendy ijzeren ring
Deze leuke stoere ijzeren ring gaan we gedeeltelijk bekleden met kleine toefjes kerstgroen en veel soorten eucalyptus. Wat gipskruid erin en een snoer met lichtjes. we hangen het aan een stoer dik touw en daar komen 2 leuke zinken bellen aan te hangen. Doordat alle materialen mooi indrogen kan je deze ring heel lang laten hangen!
Als pakket te koop i.v.m. Corona en instructie via een Youtube filmpje
Workshoppakketprijs: 29,50

Foto's van deze workshop

Industrieel frame
Dit stoere zwarte frame was gelijk al favoriet. we gaan het fijntjes opmaken zodat de ronding mooi zichtbaar blijft. Diverse kerstgroen en roosjes in wit met witte decoraties. 40 lichtjes er ingewikkeld en kijk eens aan hoe mooi!
lesgeld 12,50 of een knipje van je lessenkaart
Materiaalkosten:30,-

Foto's van deze workshop

Zinken kerstklok
Een stoere zinken kerstklok eens opeen nadere manier gedecoreerd. Een mooie volle krans met diverse kerstgroen opgemaakt en erop gezet maakt het gelijk tot een bijzonder stoer stuk. Een leuke toef bovenaan de klok maakt het af!
Lesgeld 12,50
Materiaalkosten: 27,50

Foto's van deze workshop

Krans met hert onder stolp
Een krans maken we op met diverse groen en decoraties, in het midden komt een mooie plak bolmos en we strooien er gouden sterretjes op. We plaatsen een mooie stolp eroverheen, lichtjes erin...prachtig en stralend kerststuk!
Lesgeld: 13,50
Materiaalkosten: 28,50

Foto's van deze workshop

Kerstboom
Een krans waarop een ijzeren kerstboom komt, de boom wordt bekleed met kerstgroen, we hangen er glazen bolvaasjes in waar we bloemetjes in doen, opmaken met lichtjes etc. en diverse decoraties

Lesgeld: 12,50

Materiaalkosten : 28,50

Foto's van deze workshop

Steigerhouten paneel met rendierkopje
Het steigerhouten paneel bewerken we met muurvuller, verf en Stoneart, zodat het een betonnen plaat lijkt. Uit een rubberen deurmat knippen we stukjes ter decoratie, die ook bewerkt worden. Een rendierkopje wordt ook op deze manier behandeld. Als finishing touch draaien we nog een klein kransje dat we om het nekje hangen.
Dit paneel is niet gelijktijdig met een groenworkshop te maken, dus boek hiervoor een aparte avond!
Lesgeld 12,50 of een knipje van je lessenkaart
Materiaalkosten 22,50

Foto's van deze workshop

Kerstlantaarn op steigerhouten plank
Op een steigerhouten plank maken we 2 kleine losse kerststukjes op met diverse kerstgroen en decoraties, ze staan op een plastic schaaltje zodat je ze water kunt geven. De prachtige lantaarn met kaars staat in het midden te pronken. Al met al een prachtig tafelstuk, dat ook schitterend zal staan op de schoorsteenmantel!
Lesgeld 12,50 of een knipje van je lessenkaart
Materiaalkosten: 25,-

Foto's van deze workshop

Glazen vaas op voet
Bovenop een prachtige glazen vaas op voet maken we een prachtige kerststuk. We werken op een glazen bord met een oasis-taartvorm.
Takken, kaars en heel veel verschillende soorten kerstgroen en leuke decoraties kan je naar keuze toevoegen. Wil je kaars en decoraties in een kleurtje? Geef dat dan door bij inschrijving. In de vaas komt wat mos en losse sneeuw, lichtjes en een decoratie (rendier, ijsbeertje etc.)
Lesgeld: 12,50 of een knipje van je lessenkaart
Materiaalkosten: 28,50

Foto's van deze workshop

Tafelstuk op ijzeren frame
Een stevig zwart ijzeren standaard vullen we met 2 blokken oasis. Het stuk wordt met veel verschillende soorten en tinten luxe kerstgroen opgemaakt. Bovenop zetten we drie terrapotjes, die we vullen met wat mos en takjes en mooie kaarsjes, stompe of langere naar keuze. Je kunt er een mooie ruwe tak tussen leggen en in je eigen kleurkeuze opmaken. Wil je een speciale kleur kaarsen, geef dat dan door!
Lesgeld: 12,50 of een knipje van je lessenkaart
Materiaalkosten 27,50

Foto's van deze workshop

Krans op voet
Op een ijzeren frame binden we 2 oasiskransen en maken de kransen aan beide zijden op met luxe kerstgroen in diverse tinten. De kleur van de decoratie kan je naar eigen keuze toevoegen. De zwarte ijzeren voet kan je zo laten, of hem op een schaal of schijf zetten, ik heb er bolmos omheen gelegd. Wil je dit ook dan betaal je voor een berkenschijf met bolmos 5,- extra.
Een snoer met lichtjes op batterijen maakt het helemaal af!
Lesgeld: 12,50 of een knipje van je lessenkaart
Materiaalkosten 27,50, berkenschijf en bolmos extra 5,-

Foto's van deze workshop

Steigerhouten plank met 2 bollen
Twee piepschuimen bollen met een gat bovenin worden beplakt met skeletblaadjes of bewerkt in betonlook.
Daarna bevestigen we ze op een steigerhouten plank en vullen we de bollen met oasis. Daarna maken we de bollen op naar eigen idee en kleur met diverse kerstmaterialen. Lichtjes maken het compleet!
Lesgeld 12,50
Materiaalkosten: 25,-

Foto's van deze workshop

Speerpunt met festoen op steugerhout
Aan een stalen speerpunt maken we met mooi kerstgroen een prachtige festoen die we met touw afwerken. Lichtjes en gezellige kerstdecoraties erin en daarna hangen we hem op aan een steigerhouten plank. Prachtig voor binnen, maar ook buiten aan je schutting of bij je voordeur een schitterende blikvanger!
Lesgeld: 12,50
Materiaalkosten: 25,-

Foto's van deze workshop

Krans met waxinehouder op plateau
Een mooie kerstkrans, opgemaakt met diverse luxe kerstgroenmaterialen wordt op een glazen taartplateau geplaatst. In het midden komt een kerstboom, waxinehouder van draad.
Lesgeld: 12,50
Materiaalkosten: 25,-

Foto's van deze workshop

glazen blok met lichtjes
Op een glazen bouwsteen schilderen we sneeuwmannen. Met matte vernis geven we het een frosty aanzien, sneeuwvlokjes erop met de snowwriter, wat takjes en besjes bovenop gelijmd...wat sneeuwvlokjes erlangs gelijmd en dan de lichtjes door het gaatje bovenin! Superleuk!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 12,50

Foto's van deze workshop

Sleetje mt kerstboompje
Het sleetje is al in elkaar gezet, maar moet eerst worden geverfd. Terwijl dit rustig droogt, maken wij intussen een mini-kerstboompje op oasis, zodat dit ook lekker lang mooi blijft. Kan in diverse kleuren gemaakt worden.Tot slot een rieten matje op het sleetje met wat sneeuwvlokjes en een ijsbeertje of rendiertje maakt het tot een geweldige blikvanger op je kersttafel!
Lesgeld: � 12,50
Materiaalkosten: � 20,-

Foto's van deze workshop

Schilderij sneeuwmannen
Een langwerpig schilderdoek van 1.20 x 40 cm beschilderen we met een flinke rij met vrolijke Kerstmannen! Een projectje voor meerdere avonden!
Lesgeld € 12,50
Materiaalkosten: € 20,-

Foto's van deze workshop

Ijzeren frame
Een wit of bruin ijzeren frame in de vorm van een damestorso bekleden we met platmos. Aan de onderrand steken wat langere takken van div. kerstgroen in zodat het een rokje lijkt. Met diverse decoraties, lint en lichtjes maken we het tot een prachtig stuk voor aan de voordeur of aan de muur!
Lesgeld: � 12,50
Materiaalkosten: � 20,-

Foto's van deze workshop

Winterse huisjes
Drie houten vogelhuisjes beschilderen en decoreren we met sneeuw en div. materialen. We hangen ze aan een tak, sneeuwballetjes, lichtjes erbij, wat een gezelligheid voor je raam!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 15,-

Foto's van deze workshop

Takkenkrans met windlicht
Op een schaal leggen we een takkenkrans die we met mos opvullen, daarop komt een oasiskrans die we opmaken met div. kerstgroen en decoraties. In het midden zetten we een glazen windlicht dat we met coniferengroen hebben omwikkeld. Sneeuw, lichtjes en kaars erin, klaar!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten € 25,-

Foto's van deze workshop

Kerstboompje
Het kerstboompje wordt gemaakt met veel verschillende soorten kerstgroen, roosjes en decoraties en wordt in oasis gestoken, zodat je er lang plezier van hebt.
Lesgeld €12,50, materiaalkosten € 20,-.

Foto's van deze workshop

Drie dennenappels aan een stokje.
Drie grote dennenappels maken we op met kerstgroen, spagnum en decoraties, linten eraan en we hangen ze aan het dikke tak. Lintjes en decoraties kunnen in je eigen gewenste kleur natuurlijk!
Lesgeld: � 12,50
Materiaalkosten: � 10,-

Foto's van deze workshop

Pluk de dag in Kerst uitvoering
Nu in kerstuitvoering! Super trendy en past in elk interieur!!
Altijd verse bloemetjes op je tafel, uit de tuin of gewoon uit de berm, voor elk seizoen met iets simpels aan te passen!...
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 12,50

Foto's van deze workshop

Let it snow!!
Beetje vroeg…maar de sneeuw kan zomaar ineens vallen hoor en…je kan er maar op tijd mee beginnen, toch? Dit is een decoupageset, geschilderd door Elly de Waal en hij bestaat uit 6 vellen met sneeuwpoppen op verschillende formaten. Ik heb er een aantal voorbeelden bij gemaakt om jullie te inspireren, maar elke ondergrond kan je natuurlijk gebruiken, theekisten, bezems, panelen, vogelhuisjes, klokjes etc.
De set kost je € 2,50 en de losse, onbewerkte dragers staan hieronder vermeld:
Vogelhuisje zoals hier gebruikt: € 4,50
Paneel onbewerkt: € 8,50 (liggend en staand verkrijgbaar)
Klokje met uurwerk en wijzers: € 6,-
Schaatsjes: € 1,- (groot), € 0,50 (klein)
Labels: € 1,- p.st.

Foto's van deze workshop

Twee kaarsenstandaards met groene kransjes
Twee witte houten kaarsenstandaards worden gedecoreerd met kransjes van diverse takjes kerstgroen, dennenappeltjes, hulst, besjes en wat kerstballetjes. Bovenop komen twee stoere windlichtjes die met wat houten ornamentjes versierd worden.
Lesgeld: � 12,50
Materiaalkosten: � 17,50 (2 stuks)

Foto's van deze workshop

Ik wil jou in een kooitje!
Is een regel van een oud liedje van Conny Vink, en daar moest ik aan denken terwijl ik de tekst zat te schrijven voor deze workshop! Een op maat gemaakt paneel decoreren we met een prachtige prent, geschilderd door mijn collega en vriendin Elly de Waal uit Stompwijk. We werken wat bij met acrylverf. De tweede avond wordt de rand van de vogelkooi gedecoreerd met wat kerstgroen en we steken er een snoer lampjes in. Ik heb twee verschillende versies gemaakt. Bij het tweede paneel is de buitenrand gedecoreerd met lapjes witte sneeuwdoek en losse sneeuwvlokjes. Ook hier komt een snoer met lampjes in.
Lesgeld: � 12,50 (per avond) (2 avonden)
Materiaalkosten: � 17,50

Foto's van deze workshop

Twee lieve elandjes
Van aan de luchtdrogende klei boetseren we dit koppeltje elanden. Ze hebben er plezier in! Na het drogen schilderen we ze met acrylverf. Met wat coniferengroen draaien we een piepklein kransje en lijmen er nog wat versiering op. Natuurlijk mag je er ook eentje maken!
Lesgeld: � 12,50 per avond (2 avonden)
Materiaalkosten: � 10,- per stuk

Foto's van deze workshop

Plateau met lichtjes
Van allerlei soorten glazen potjes worden mooie lichtjes gemaakt. Kantjes, oude sepia-prentjes, sneeuwstipjes, belletjes en matte vernis of glasgruis...alles kan gebruikt worden!
Lesgeld: � 12,50
Materiaalkosten: � 7,50 voor 4 of 5 lichtjes (zelf glazen potjes meenemen), Plateau incl. sneeuwvlokjes ter versiering.

Foto's van deze workshop

Engeltjes NIEUW!!
Twee schattige engeltjes die erom vragen om bij jou in de kamer te mogen! Boetseren met aan de lucht drogende klei, en daarna schilderen in je eigen kleuren, bladzilver op de vleugeltjes en sneeuwpasta maakt de bal in wintersfeer!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 6,- per engeltje

Foto's van deze workshop

Winterse lichtjes
Van lege jampotjes, conservenpotjes of Olvaritpotjes maken we sfeervolle, winterse waxinelichtjes. Met oude sepiaprentjes erop, snow-writer en kantjes, belletjes en raffia wordt het zo onwijs leuk!! Je kan wel 4 tot 5 potjes per avond maken!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: vanaf € 1,50 per potje (klein) zelf lege potjes meenemen.

Foto's van deze workshop

kerstboompjes
Twee salim basisvormen met lichtjes er al in omwikkelen we met allerlei soorten kerstgroen, coniferengroen en pinus. Daarna wikkelen we met gekleurd ijzerdraad tot het een mooie strakke boom wordt. Decoraties in allerlei kleuren kunnen worden gebruikt om je boompje om te toveren tot een droomboom!!
De boompjes zijn resp. € 12,50 en € 17,50, maak je ze allebei dan kost het je € 25,-.
Lesgeld is 12,50 per avond

Foto's van deze workshop

Kerstservies
Schilder je eigen kerstservies! Deze porseleinverf bak je 35 min. in je eigen oven en is daarna vaatwasbestendig! Met drie kleurtjes verf kan je al heel wat kerstservies maken hoor! Leuke presenteerschaaltjes, etageres en glaasjes voor sap of waxinelichtjes. Echt een aanrader voor iedereen, lekker rustgevende les!
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 7,50 (excl. serviesgoed)

Foto's van deze workshop

Emmertjes
Leuke zinken emmertjes voor je hulstboompje of een mini-kerstboom, kan ook buiten.
Hier gedecoreerd met To-Do papier in kerstdessin.
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten: € 10,- groot, € 7,50 klein

Foto's van deze workshop

Kerstman met konijntjes
Inmiddels bekende schilderworkshop waarvoor je toch echt wel drie avonden nodig hebt, of 1 dagworkshop.
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten € 15,- ( incl. lantaarntje )

Foto's van deze workshop