Home Sfeer Workshops Kerst workshops Workshop Info Cursisten Werk Mozaïeken Andere Activiteiten Contact
ozaieken bij Ateljeemol.
U kunt bij Ateljeemol ook terecht voor glas- en keramisch mozaieken met de directe methode.

Dat betekent dat je rechtstreeks op je ondergrond werkt. Als ondergrond kun je hout, metaal, zink, glas. Terracottapotten e.d. gebruiken. Veelal moet de ondergrond behandeld worden om hem geschikt te maken voor mozaieken.

Bij een les krijg je allerlei belangrijke informatie rondom het mozaieken, technieken, lijmen, voegen, materialen en gereedschappen. Aansluitend maak je dan in 2 uur tijd een leuk werkstuk dat je eventueel op een volgende avond af kunt maken.

Voor een beginnersles van 2 uur kan je dan kiezen uit:
  • Houten schaal
  • Tissuedoos
  • Deksel van houten kist
  • Klokje
  • Diverse vormen zoals zeepaardje, giraf, olifant, salamander, nijlpaard, zon, vlinder etc.
Klik op de link voor foto's en prijzen

Je werkt dan met gekleurde keramische tegeltjes. Is je werkstuk nog niet af dan kan je kiezen om het thuis af te maken of het op een andere avond af te komen maken in het atelier.


Het voegen kun je dan na minimaal 24 uur drogen komen doen in het atelier of er voor kiezen om het thuis doen en daarvoor krijg je een goede beschrijving mee. Uiteraard kun je dat ook bij ons komen doen, maar dan worden daar wel kosten voor berekend. De prijzen voor deze basislessen zijn:
Lesgeld: € 12,50
Materiaalkosten voor spiegel, kist of schaal: € 20,-, de uitgezaagde vormen zoals zeepaard e.d. koste je € 25,- incl. voegen.

Voor de gevorderde mozaiekers zijn er diverse mogelijkheden zoals:
  • Tafeltje
  • Grote bloempot
  • klokjes
De kosten hiervan zijn afhankelijk van het aantal avonden dat je eraan werkt.
Per avond is het lesgeld altijd € 12,50 en dat is inclusief het gebruik van de gereedschappen.
Het is mogelijk om een 5-lessenkaart te kopen voor € 50,-, je hebt dan 1 les gratis en hij blijft onbeperkt geldig, maar is niet overdraagbaar en persoonlijk.

De materialen kun je zo duur houden als je zelf wilt; je kunt je eigen tafeltje, dienblad of bloempot meenemen en dan betaal je alleen de gebruikte tegels. Bij gebruik in het atelier is dat € 2,- per tegel (incl. lijm) en uiteraard kun je ook tegels bij mij kopen om thuis te verwerken, ze kosten dan € 1,50 per tegel. De rode tegels (i.v.m. speciaal bakproces!) en de decortegels zijn € 4,- per stuk.

Voor het voegen in het atelier is er pigment in allerlei kleuren aanwezig.Glasmozaieken

Tegenwoordig kun je ook voor glasmozaieken terecht bij Ateljeemol! Er is een flinke hoeveelheid voorgeknipt glas aanwezig in heel veel verschillende kleuren, gewoon glas, irise glas en spiegelglas. Ook zijn er drie grote koffers met glasnuggets en glasparels in mini, midi, normaal en supergroot aanwezig in diverse kleuren.

Voor de glasuitwerkingen werk ik graag op zinken, houten, styropor, plastic en stenen ondergronden. Glasmozaiek is wel wat duurder dan het werken met keramische tegels, maar heeft dan ook wel een heel bijzonder rijke uitstraling! Kijk maar eens bij de foto's voor wat ideetjes.

Uiteraard kan je je eigen ondergrond ook meenemen. Het glas dat je dan gebruikt wordt dan gewogen.

Er zijn ook diverse materialen te koop in het atelier, dus wil je eraan gaan beginnen, kom eens gezellig langs om te kijken.

Het lesgeld voor glasmozaieken is per avond € 12,50 en dat inclusief het gebruik van de glassnijmat, glasbreektangen, glasmozaiektangen en 2 lekkere kopjes (caffeinevrije) koffie en een koekje.

Klik op de link voor foto's en prijzen